Bestemmingsvaccinatie

Zodra u het voornemen heeft een reis of vakantie te boeken zult u ook eens moeten kijken of er voor uw bestemming geen vaccinaties verplicht zijn of geadviseerd worden.

Vaccinaties kunnen per bestemming verplicht zijn gesteld.

Een overzicht van reisvaccinaties die verplicht zijn en geadviseerd worden voor uw bestemming kunt u vinden op de website van Nederland Wereldwijd.

Daar vindt u onder andere informatie over welke vaccinaties en inentingen er per land worden aanbevolen en/of verplicht zijn. Of en welke reisvaccinaties u uiteindelijk nodig hebt, hangt ook af van uw persoonlijke gezondheid. 

Voordat u zich laat vaccineren is het belangrijk om een gezondheids-verklaring in te vullen met daarbij de vaccinaties die u eerder hebt gekregen en indien van toepassing de aanleiding van deze vaccinaties. 

Ook kunnen accommodatie en activiteiten op uw reis een rol spelen. Tijdens uw afspraak bespreekt de vaccinatie deskundige met u persoonlijk welke reisvaccinaties u daadwerkelijk nodig hebt.

Hoe eerder hoe beter

Des te eerder u zich laat vaccineren, des te beter u beschermd bent. 

Als u langer dan drie maanden gaat reizen kunt u het beste minimaal een half jaar van tevoren langs komen.

Voor kortere vakanties wordt geadviseerd om, 4 tot 6 weken voor uw vertrek, een afspraak te maken. 

Sommige vaccinaties kunnen korter voor vertrek nog worden gegeven. 

Voor reguliere vakanties van een paar weken is het verstandig om tot minimaal twee weken van tevoren te komen. Voor landen waar alleen een hepatitis A- of DTP-vaccinatie is het nog zinvol om korter, tot op de dag van vertrek, langs te komen. 

Reisvaccinaties hebben een lange beschermingsduur. Al naar gelang de vaccinatie en soms wel tot 35 jaar. De vaccinatie tegen gele koorts geeft een levenslange bescherming.

Malariapillen

Of het nodig is malariapillen te gebruiken hangt af van het land of de landen die u gaat bezoeken en hoe lang uw reis duurt. Tijdens uw afspraak geeft de deskundige u hierover een persoonlijk advies.

Vaak kunt u kort voor vertrek beginnen met het slikken van malariapillen.

Bij een aandoening medicijngebruik. 

Tijdens uw afspraak geeft de vaccinatie verpleegkundige in samenspraak met onze vaccinatie deskundige een persoonlijk advies.

Vaccinatieboekje

Een vaccinatieboekje is verplicht als je naar een land reist waar een inenting verplicht is. Dit geldt vooral voor gele koorts vaccinatie en soms voor een meningitis inenting.

Bekijk de bestemmingen met vaccinatieverplichtingen en adviezen.


Aanvulling redactie Vliegvelddusseldorfweeze.nl

Dit artikel is geschreven vanuit algemene openbare bronnen op het internet. De schrijver is geen deskundige.


Vliegveld Düsseldorf Weeze

7 Reacties

 1. Ik vlieg zaterdag naar mallorca, vanaf Weeze ben ingeënt .Moet ik dan nog een Corona test laten doen? Stempels staan in het gele boekje.

  José

 2. Heeft men nu een corona test nodig voor een vlucht op 17 oktober naar thessaloniki.
  Woon in Utrecht en ben Nederlander
  Hoor graag van u.

 3. Beste Sandra,
  Op onze site hebben we (nog) geen gezondheidsverklaring geplaatst. Wel zijn er overal gezondheidsverklaringen op het internet te vinden. Doe wel altijd navraag of dat de juiste is.

  Redactie VliegveldDusseldorfWeeze.nl

 4. Ergens een gezondheids verklaring online te vinden voor vliegveld Weeze?

Reacties zijn gesloten.