Vlucht vertraagd? Compensatie aanvragen

vertragingsborden

Is uw vlucht vertraagd, geannuleerd of overboekt? Op vliegveld Weeze of wellicht op een andere Europees vliegveld? Volgens de Europese wetgeving heeft u dan recht op een schadevergoeding. Deze schadevergoeding kan oplopen, en wel tot € 250,-, € 400,- of € 600,- per passagier. 

U heeft niets te verliezen…
Op de website van Firma Vlucht vertraagd kunt u heel makkelijk uw vluchtnummer en vluchtdatum invoeren. Via het systeem kunt u dan achterhalen of uw vlucht in aanmerking komt voor een compensatie. Hierna kunt u beslissen of u uw claim in behandeling wilt laten indienes door het gespecialiseerde team van Vlucht vertraagd.

Vlucht vertraagd ontvangt alleen een fee als de luchtvaartmaatschappij uw vergoeding heeft uitbetaald: no cure no pay dus. U betaalt niets vooraf, ook niet als er juridische stappen genomen moeten worden. Alle risico’s en juridische kosten worden door het bedrijf gedekt.

Hoe zit dat dan?
De hoogte van uw vergoeding is afhankelijk van de duur van de vertraging en de afstand van uw vlucht. (Dus niet van de prijs van de vliegtickets). Luchtvaartmaatschappijen zijn wettelijk verplicht deze schadevergoeding aan u uit te betalen, maar zullen dit doorgaans weigeren. Moeilijk en problematisch dus om uw recht te halen. Vlucht vertraagd helpt u hier graag mee en biedt de nodige juridische ondersteuning waar dat nodig is.

De Europese wet is altijd van toepassing op passagiers die vertrekken vanaf een vliegveld op het grondgebied van een Europees lidstaat. Komt u aan op een vliegveld op het grondgebied van een lidstaat en de vlucht is uitgevoerd door een luchtvaartmaatschappij die in een EU lidstaat is gevestigd geldt deze regel ook. Verder zijn er nog wat kleine uitzonderingen die van toepassing zijn op deze regel.

Voor vluchten die vertrekken vanaf vliegveld Weeze gaat deze regel dus altijd op. Aankomsten op Weeze zijn dus afhankelijk van de luchtvaartmaatschappij.

Achterhaal op de site van Vlucht vertraagd of u in aanmerking komt.