Airport Weeze 2022: meer dan één miljoen passagiers

Airport Weeze heeft voor het eerst sinds 2019 weer de grens van één miljoen passagiers overschreden. In 2022 stegen en landden ongeveer 1.030.000 passagiers op de luchthaven. De regionale luchthaven vlakbij Nijmegen heeft de opleving van het vakantieverkeer opgevangen zonder langere wachttijden, geannuleerde vluchten of noemenswaardige vertragingen.

De vooruitzichten voor 2023 zijn ook optimistisch, met Ryanair die vanaf het zomerseizoen vier in plaats van drie vliegtuigen zal stationeren in Weeze. Dit zal reizigers aanzienlijk meer verbindingen bieden. De luchtvaartmaatschappij zal voor het eerst naar Pula in Kroatië vliegen en naar bestemmingen als Asturias/Oviedo en Reus in Spanje en Bergamo/Milaan in Italië. De verbindingen van Weeze naar Agadir, Faro, Malaga,T rapani en Zadar zullen ook worden uitgebreid.

Daarnaast zal de op twee na grootste touroperator van Nederland, de Sunweb Group, voor het eerst vanaf Airport Weeze vliegen. De luchtvaartmaatschappij SkyExpress zal namens Sunweb exclusief naar vier Griekse eilanden -Kos, Rhodos, Kreta en Zakynthos- vliegen. Sunexpress en Freebird Airlines zullen in het hoogseizoen naar Antalya en Bodrum vliegen voor de Nederlandse online aanbieder. Tailwind Airlines zal ook in het hoogseizoen naar de Turkse Rivièra vliegen voor bekende Duitse touroperators.

Op de luchthaven van Weeze wordt dus opnieuw een passagiersgroei verwacht. De goedkope tickets van Ryanair zijn in lijn met de trend, terwijl de wens van passagiers om stressvrij te reizen vanaf een regionale luchthaven ook toeneemt. Bovendien biedt Weeze nu een uitgebreid vakantie-vluchtprogramma met in totaal vijf luchtvaartmaatschappijen. Dit zijn goede voorwaarden om in het komende jaar ruim boven de grens van één miljoen passagiers te blijven. Het is daarom een positief perspectief voor de luchthaven en de regio als geheel.


Vliegveld Düsseldorf Weeze