FASTID TEST DIGITALE TOEGANGSCONTROLE OP AIRPORT WEEZE

De digitale specialisten van het Nederlandse bedrijf fastID hebben een slanke technologiezuil geïnstalleerd voor snelle toegang tot de veiligheidscontrole op Airport Weeze.

De in die zuil geïnstalleerde camera herkent gezichten en controleert zo de toegang tot de instapcontrole en de achterliggende veiligheidscontrole.

In eerste instantie is dit een pilot om de functies van het apparaat en de acceptatie van klanten te testen. Met de FastID-app kunnen passagiers hun ID-gegevens en foto uploaden en hebben ze binnen enkele minuten een digitale identiteit op hun mobiele telefoon. Daarbij blijft het: de gegevens worden nergens permanent opgeslagen.

Wie een ticket voor de Fast Track heeft gekocht op de website van de luchthaven, kan eenvoudig gewoon de QR-code in de FastID-app uploaden.

De Fast Track kan daardoor worden betreden zonder een geprint ticket. De camera in de FastID zuil detecteert of de passagier een ticket heeft en geeft vervolgens een groen signaal om de weg vrij te maken.

FastID biedt ook de innovatieve toegangscontroles voor Fast track en lounge toegang op Rotterdam Airport.

Het professionele team rond oprichter en CEO Albert van Veen, werkt er hard aan om de digitale, veilige ID-oplossingen na de pilotfase ook op andere plekken op internationale luchthavens of in grote stadions gebruikt te nemen.

Meer informatie:
https://www.fastid.nl/


Vliegveld Dusseldorf Weeze