Passagiersaantallen 2023 overtreffen 2022

In een opmerkelijke wending van gebeurtenissen heeft Airport Weeze reeds in augustus van dit jaar de passagiersaantallen van heel 2022 overtroffen. Een indrukwekkend totaal van 1.037.269 passagiers maakte gebruik van de luchthaven voor hun vluchten, een mijlpaal die op maandag 21 augustus, al werd bereikt.

Deze opmerkelijke groei kan worden toegeschreven aan een aanzienlijke stijging van het aantal vluchten dat wordt aangeboden door Ryanair, evenals de inzet van andere vooraanstaande luchtvaartmaatschappijen, zoals Air Arabia Maroc en het Griekse Sky Airlines. Als gevolg hiervan neemt het aantal passagiers op Airport Weeze gestaag toe.

Vanaf het begin van het jaar tot juli heeft de luchthaven, gelegen vlak over de grens bij Nijmegen, een verbazingwekkende passagiersgroei van 51 procent ten opzichte van het voorgaande jaar gerealiseerd.

In het huidige zomerseizoen viel vooral de maand juli op, waarin de luchthaven een indrukwekkende toename van 46 procent in vergelijking met dezelfde maand in het pre-Coronajaar 2019 mocht noteren. Deze fenomenale groeicijfers plaatsten Airport Weeze bovendien in een leidende positie in een landelijke vergelijking van Duitse luchthavens.

De CEO van de luchthaven, Dr. Sebastian Papst, uitte zijn enthousiasme: “We zijn verheugd dat we het totaal aantal passagiers van ruim 1 miljoen voor het jaar 2022 al na slechts 7 1/2 maanden hebben overschreden. Het brede scala aan redelijk geprijsde vluchtopties, gecombineerd met de voordelen van een overzichtelijke, regionale luchthaven, wordt steeds gunstiger ontvangen door onze internationale gasten.” Papst verwacht dat het aantal passagiers tegen het einde van het jaar zal toenemen tot ongeveer 1,4 miljoen, wat een verdere triomf zou betekenen voor Airport Weeze.


Vliegveld Dusseldorf weeze

Geef als eerste een reactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.