Vliegveld Düsseldorf Weeze is goed voorbereid op het komende hoogseizoen.

Vliegveld Düsseldorf Weeze bereidt zich voor op de drukste tijd van het jaar: tijdens de zomervakantie in Noordrijn-Westfalen, die officieel begint op donderdag 22 juni en eindigt op 6 augustus, worden ongeveer 250.000 passagiers verwacht op de luchthaven. Dat is 34 procent meer dan tijdens de zomervakantie van vorig jaar. Vergeleken met het pre-coronajaar 2019 is het passagiersaantal zelfs met 25 procent gestegen. Alleen al tijdens het eerste vakantieweekend verwacht de luchthaven 17.000 passagiers, vergeleken met 10.500 in de zomer van 2022.

Het team op de luchthaven handelt deze zomer dagelijks tot wel 40 vertrekken en landingen af volgens de zomervluchtplanning. Onder de 39 aangeboden bestemmingen zijn dit jaar opnieuw populaire locaties zoals Mallorca, Ibiza en Fuerteventura. Bovendien behoren de klassieke vakantiebestemmingen aan de Spaanse vastelandkust ook tot de favorieten vanaf Weeze. Deze zomer worden Reus aan de Costa Dorada, Castellon bij Valencia en de vakantieregio Asturië in het noordwesten voor het eerst toegevoegd aan het Ryanair-vluchtschema naar Spanje.

Nieuw deze zomer is ook Air Arabia Maroc met twee wekelijkse vluchten naar Fez in het noordoosten van Marokko.

Daarnaast biedt de Nederlandse reisorganisatie Sunweb in samenwerking met luchtvaartmaatschappij Sky Express vluchten aan naar de Griekse eilanden Rhodos, Kos, Zakynthos en Kreta (Heraklion). Bij Sunweb kunnen ook pakketreizen met Freebird Airlines naar Bodrum geboekt worden.

De luchthaven heeft zich opnieuw goed voorbereid op het begin van de zomervakantie. Lange wachttijden moeten ook tijdens piekuren de uitzondering blijven. “De processen op de luchthaven zijn goed op elkaar afgestemd en hebben zich in drukke periodes bewezen. Onze gasten kunnen dus uitkijken naar een ontspannen start van hun vakantie,” zegt Dr. Sebastian Papst, CEO van de luchthaven Weeze.

Het is echter raadzaam om het proces op de luchthaven nog eens goed te bekijken voordat u op vakantie gaat, voegt Dr. Papst eraan toe. “We raden onze gasten ook aan om extra tijd in te calculeren, vooral aan het begin van de vakantie, als ze van verder weg komen.”

Op haar website geeft de luchthaven uitgebreide informatie en tips over alles wat u moet weten voordat u op vakantie vertrekt. Check Vliegveld Düsseldorf Weeze