Airport Weeze eerste kwartaal op recordkoers

Vijf miljoenste passagier en 47 procent groei bij start crisisjaar

Airport Weeze begroette maandag (6 april) haar vijf miljoenste passagier en maakte tevens een recordgroei van het aantal reizigers in het eerste kwartaal van het ‘crisisjaar’ 2009 bekend. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar steeg het aantal passagiers met 47 procent.

Directeur Ludger van Bebber van Airport Weeze toonde zich erg tevreden met het bereiken van de mijlpaal. “Dat sinds 2003 al vijf miljoen passagiers voor onze luchthaven kozen is voor ons allemaal, airlines én luchthaven, een geweldige erkenning”.

Recordgroei
Haast nog meer tevreden is Van Bebber over de voortgaande groeirecords van zijn, bij Nederlanders inmiddels sterk in populariteit toegenomen, internationale grensluchthaven. In de eerste drie maanden van 2009 zijn in totaal 430.000 zakenreizigers en vakantiegangers vanaf Airport Weeze vertrokken of er geland, een groei in crisistijd met 47 procent.

Twee miljoen in 2009
“Over deze ontwikkeling zijn wij – in deze conjunctureel roerige tijden –  uitermate tevreden”, zei Ludger van Bebber. “Wij zullen deze stijgende lijn verder voortzetten, en gaan er van uit, dat wij tot het einde van het jaar voor het eerst meer dan twee miljoen passagiers mogen begroeten.”

Ryanair
In het actuele zomerseizoen vliegt Ryanair, Europa’s grootste lowcost-airline, vanaf Airport Weeze met zes op Weeze gestationneerde Boeing 737’s naar in totaal 35 bestemmingen. Stockholm-Vasteras, Bologna, Cagliari op Sardinië, evenals Barcelona-Reus en Pisa zijn de nieuwe bestemmingen van de Ierse Ryanair vanaf Weeze.

Toeristisch aanbod
Maar ook het toeristische aanbod werd duidelijk uitgebreid: Hamburg International vliegt vanaf mei – ook met een in Weeze gestationneerd vliegtuig – naar in totaal 14 vakantie-bestemmingen.

Alle reisorganisaties
Het Nederlandse Transavia, Sky Airlines, SunExpress, Pegasus Airlines, Bulgarian Air Charter en het Tunesische Nouvelair ronden het toeristische aanbod met verdere bestemmingen en vertrekdagen af. De vakantievluchten vanaf Weeze zijn in deze zomer bij alle grote Duitse en Nederlandse reisorganisaties te boeken.

Bron:  Tourpress